SPECO Fontys carrièredagen

Begin maart hebben onze partners Carin, Dion, Ella, George, Nuria, Patrick en Ron met veel plezier bijgedragen aan de SPECO Fontys carrièredagen. Het doel van 2C&More was om de studenten dichter bij het bedrijfsleven te brengen en hen zo goed mogelijk voor te bereiden op een stageplek of als zelfstandig ondernemer.

We organiseerden 1 op 1 sessies waarin CV’s gecheckt werden en studenten in een assessment stagegesprekken oefenden. In de workshops gingen we in op verschillende onderwerpen:

  • Hoe vind je een stageplek?
  • Waar is stage voor bedoeld?
  • Wat wil je ontwikkelen tijdens je stage?
  • Welke stageplek is geschikt voor jou?
  • Welke eisen stelt het stagebedrijf?
  • Hoe vind ik verbinding met het bedrijf?
  • Hoe kan ik scoren met mijn motivatiebrief?

Onderzoek helpt om meer te weten te komen over het stagebedrijf en waar het naar op zoek is. Met meer inzicht in de eigen talenten, vaardigheden, persoonlijke eigenschappen, kennis en bovenal passie kregen studenten inzicht in welke stage beter bij hun past. Dit is de basis voor het schrijven van de motivatiebrief. De tool “Ontdek je talenten” geeft de studenten de mogelijkheid thuis nog verder aan de slag te gaan. Want hoe mooi is het als de student een passende stageplek vindt en zich daar als een vis in het water voelt!

De studenten met een ondernemershart kregen de mogelijkheid om met een échte ondernemer de haalbaarheid van nieuwe ideeën te bespreken en te horen wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een eigen onderneming. Sommige ondernemende studenten gaven enthousiast aan dat dit gesprek hen een stap verder heeft gebracht voor het starten van een eigen bedrijf.

Een ontvangen reactie van Lotte Houtman:

Beste Dion, bedankt voor de workshop! Ik heb er veel aan gehad en we kunnen weer verder aan de slag met ons bedrijfje!

We hebben bij 2C&More maatschappelijke betrokkenheid bij de jonge generatie hoog in het vaandel staan. Studenten hebben vaak een verfrissende, andere kijk op de wereld waar nieuwe ideeën uit voortvloeien. Wij staan open en omarmen deze vernieuwende kijk en dragen graag een steentje bij door ook onze kennis en ervaring met hen te delen. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier. Ubuntu: ik ben omdat wij zijn.

← Alle blogs