Ilse Heinsman

Directeur, Programma Manager, Customer Excellence

Energy flows where attention goes

Mijn aanpak is er op gericht om de energie van mensen en organisaties te laten stromen. Doordat ik me snel vertrouwd kan maken met situaties en mensen krijgen projecten en processen een impuls in de goede richting. In combinatie met een gedegen plan van aanpak zet ik zaken duurzaam in beweging en wordt op een prettige manier resultaat behaald.

&more over Ilse

Een betrokken en ervaren multi-getalenteerde professional die vertrekt vanuit een duidelijke visie en strategie en die houdt van dynamische en complexe uitdagingen. De rode draad in mijn loopbaan is excellente (financiële) dienstverlening, hoge klant- en medewerkerstevredenheid, continu verbeteren en continue veranderprocessen. Dit in zeer dynamische omgevingen waarbij business-to-consumer centraal staat.

Inspiratie, bevlogenheid en voorbeeldgedrag met een bovengemiddelde daadkracht. Een echte multi-tasker, schakend op verschillende borden gericht op een gezamenlijk eindresultaat.

Met een aantal uitdagende levenslessen én een waaier aan opleidingen op zak, houd ik oprecht van het leven en vier ik het leven. Zakelijk maakt me dat tot een positieve (gedrags-)veranderaar die altijd op zoek is naar de happy workflow met de medewerkers. Overigens zonder stevige daadkracht, resultaatgerichtheid en customer excellence uit het oog te verliezen.

Ik steek graag de handen uit mijn mouwen voor de kwetsbare medemens. Rabobank was 17 jaar mijn thuisbasis, waar mijn coöperatief hart volop kon kloppen en we altijd klaar stonden voor de Nederlandse samenleving. Het uit zich onder andere ook door het jarenlange dienstverband bij Bijzonder Beheer (incasso) waar we dagelijks al onze kwetsbare klanten een zorgeloos perspectief probeerden te bieden. Daarnaast zet ik mij jaarlijks in voor goede doelen (als KNGF, Nationale Ouderenfonds, Voedselbank Nederland, Stichting Vlinderkind etc).

Mijn skills

Mijn laatste blogs