Vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt is niet vanzelfsprekend

Het is schrikken of minimaal erg wennen. Opeens kun je niet meer zelf bepalen waar je heen gaat. Een ingrijpende crisis meemaken is helaas niet voor iedereen een nieuw fenomeen. Asielzoekers hebben vaak eerder crisissen meegemaakt. Onvergelijkbaar, dat is zeker, maar er zit ook een bepaalde gemeenschappelijkheid in. Namelijk wat crisissen met ons doen. Wanneer je eenmaal iets meemaakt dat jouw leven zo beïnvloedt dat vrij bewegen en vrij handelen niet meer vanzelfsprekend is, dan (pas) worden we ons als mens bewust van hoe fantastisch het is wanneer we wel vrij zijn.

Ben jij je meer bewust van de waarde van vrijheid? Wat ga je met dat inzicht doen?

Laat s.v.p. wat weten. Ik ben oprecht benieuwd naar jou en jouw verhaal.

In deze blogreeks verscheen eerder: https://www.2cmore.com/2020/04/17/herken-jij-het-gevoel-van-onzekerheid/

← Alle blogs