Birgitta Kramer Glijnis

Bedrijfsadviseur, Procesmanager, Business control

Groeien met en door elkaar

Zoek je een spiegel die je uitdaagt om dingen handiger te doen?

Als organisatieadviseur pur sang, econoom met een psychologische opleiding en een voorliefde voor business control, ga ik de dialoog met je aan.

Met mijn analyse van de feitelijke situatie binnen jouw bedrijf stellen we samen vast waar werken beter kan en kansen voor ontwikkeling liggen. Mijn ervaring met LEAN en Agile gecombineerd mijn creativiteit en resultaatgerichtheid helpt ons om oplossingen te vinden en kansen uit te werken en daarmee veranderingen vorm te geven. Hiervoor vraag ik:

  • wat doe je precies en waarom?
  • hoe lang doe je dat al zo?
  • wat wil je hiermee bereiken?

Deze nieuwsgierigheid helpt mij om jou en jouw bedrijf te begrijpen. En deze informatie en analyse gebruiken we om nieuwe wegen uit te werken.

&more over Birgitta

Energie krijg ik van de euforie die volgt op het implementeren van een oplossing die werkelijke problemen oplost in plaats van symptomen bestrijdt. Gedragen door de stakeholders. Het gevoel weer wat geleerd te hebben. Inhoudelijk of op persoonlijk vlak. Dat bereik ik door door te vragen over het probleem en door te zoeken naar een oplossing die mogelijk is.

Uitzoomend naar het geheel en weer inzoomend op een specifiek punt van aandacht, zorg ik voor een uitgelijnd geheel. Structuur geeft de basis voor ontwikkeling. Een duidelijk doel vertaald in een heldere taak en rolverdeling, ingerichte sturing op het juiste doen voor klanten binnen de afgesproken kaders en tijdslijnen, inzicht in financiële stromen en resultaten en heldere processen. Hoe duidelijker jouw rol, binnen kaders maar met ruimte voor jouw invulling, hoe meer lol je krijgt in je werk. En plezier in je werk leidt tot tevredener klanten. Mijn kennis heb ik opgedaan aan de UvA en het ITIP en met opleidingen als LEAN en Agile.

Ervaring heb ik met implementatie van LEAN, structureren met behulp van procesmanagement, analyseren en adviseren vanuit business control, samenstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s, het leiden en begeleiden van verbeterprojecten.

Mijn insteek is: ‘Samen maken we werken makkelijker en leuker met het gewenste resultaat’.

De vervolgstap is effectiever en efficiënter werken door handvatten te bieden die zorgen dat iedereen weet wat zijn of haar verantwoordelijkheid is. Ik geef ook duidelijkheid in het hoe, waardoor het werk makkelijker wordt. Dit biedt ruimte.

Mijn cases

Mijn skills