Reorganisatie grote verzekeraar

Diverse afdelingen toekomst klaar (re)organiseren, vanuit de agile principes en passend bij de bestaande organisatie structuur.

Situatie en aanpak

ONVZ is een onafhankelijke, niche zorgverzekeraar. Waar andere verzekeraars zich vooral op volume richten, kenmerkt ONVZ zich als een verzekeraar die inspeelt op de wensen van de klant.

Om dit met een zo kort mogelijke time-to-market te realiseren is een reorganisatie gestart. Vanuit de Agile principes is gekozen voor een organisatiemodel dat helpt de klantwensen, in combinatie met de kennis en creativiteit in de organisatie, in producten en diensten snel te kunnen realiseren. De onderdelen zorgadvies, control en polisadministratie heb ik, samen met de collega’s, heringericht om juist hieraan bij te dragen. Vanuit mijn inzet in het MT-klantrelaties, hebben we de reorganisatie vormgegeven en uitgevoerd. Dit in combinatie met mijn operationele functie van Manager Operations.

Resultaat

Het resultaat is dat het bedrijfsonderdeel Klantrelaties aansluit bij de change kant van de organisatie en hierdoor in staat is om de wensen van de klant en de organisatie snel en goed te realiseren.

← Bekijk alle cases

Ron van der Schoot

(Project)Manager, Scrum Master, Consultant

Meer over Ron

ONVZ