Coaching

Ook onze coaching is anders dan je gewend bent

Dat komt niet zozeer door de inhoud, maar meer door de interactie tussen de coachees en onze coaches. Het doel bereiken en, waar mogelijk, genieten van de reis. Dat is vaker mogelijk dan je denkt. We begeleiden in vele vormen van coaching. Anderen helpen bij hun ontwikkeling, dat is waar onze dedicated coaches iedere dag weer met een glimlach voor opstaan.

Onze coaches werken intensief samen met de mensen van ons zusterbedrijf 2Learn&More. Ook een bedrijf met een prachtige missie: Mensen helpen om hun leer- & ontwikkelpotentieel te benutten.

Loopbaan coaching

Met loopbaan coaching krijg je inzicht in jouw waarden, interesses en mogelijkheden. Coachee en coach verbinden deze inzichten aan een bestaande of toekomstige functie. Loopbaan coaching sluit aan bij competentiemanagement. Maar het kan ook goed worden ingezet binnen het mobiliteitsbeleid van een organisatie.

Executive coaching

Bij deze vorm van coaching ligt het accent op het ondersteunen van directieleden en managers bij hun bedrijfsvoering en hun persoonlijke ontwikkeling.

Team coaching

Samen met de coach ontdekt een team de collectieve patronen in gedrag en denken in de groep. Hierdoor wordt het bewustzijn van het team vergroot. Daardoor komt de groep dan in beweging en ontwikkeling.

Business coaching

Ondersteuning van mensen met een eigen bedrijf bij hun bedrijfsvoering. Het accent ligt op communicatie, processen, het managen van medewerkers, de contacten met de stakeholders en het persoonlijk welbevinden van de coachee.

Starters coaching

Deze coaching is speciaal opgezet voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of die net zijn gestart.

Transformatie coaching

Het faciliteren van verandering van binnenuit, door het bewustzijn van het eigen handelen te vergroten. Verder ontdekken we het aanwezige potentieel bij mensen, groepen of organisaties en verzilveren we dat. Hierdoor ontstaat een grotere kwaliteit van leven en van werken. Met deze manier van coachen kijken we naar de diepere lagen van mensen en organisaties. Belemmerende overtuigingen worden gevonden en opgelost. Dat geeft ruimte voor ontwikkeling.