Xander Bergsma

Transformatie­manager, Leanconsultant

Met, voor en door mensen betere organisaties maken

Vanuit verbinding en vertrouwen help ik organisaties te groeien. Door mensen te verbinden aan vraagstukken en door mensen aan elkaar te verbinden. Van management tot werkvloer help ik beweging te krijgen richting verbetering. Daarbij maak ik gebruik van veranderkundige interventies, (team-)coaching, Lean en Agile/scrum. Ik ben enthousiast, laagdrempelig en vol energie.

&more over Xander

Scrum/Agile, Lean BlackBelt, Organisatie advies & change, HRM, (project-)management.

Met de organisatie, de teams en de mensen prestaties van organisaties verbeteren. Daar sta ik voor. Verbinding van kwaliteiten aan resultaten en het creëren van een onderzoekende en oplossing gerichte dynamiek is wat er nodig is om vooruitgang te bieden. Als het in beweging komt, dan zitten we op de goede weg.

Door projecten in te richten op basis van de principes van LEAN, agile/scrum en projectmanagement zorg ik ervoor dat resultaten worden behaald. Dit doe ik door prestatieverbeteringen, procesoptimalisaties en plezier te koppelen. Door snel verbinding te maken met mijn werkomgeving ontstaat er vertrouwen en kunnen we samen werken, leren en bouwen aan resultaten. Ik ben een doener met visie die goed hoofd- en bijzaken kan scheiden.

Werkervaring heb ik opgedaan bij diverse corporate organisaties, waarin stakeholdermanagement, vertaling van strategie in werkzame projectplannen en het implementeren van nieuwe processen centraal stond. Kenmerkend aan mij is dat ik de kwaliteit en inzichten van alle betrokken partijen betrek, daarop coach en spiegel.

Een enthousiaste, energieke en mensgerichte professional die flexibel is en snel kan schakelen. Mijn inbreng leidt tot nieuwe verrassende inzichten en oplossingen. Ik ben gewend om met mensen (in alle lagen van de organisatie) te werken aan verbeteringen op het gebied van projecten, processen en houding en gedrag. Klanten zeggen over mij: gedreven, relativerend, humorvol, ziet de grote lijnen, energiek, creatief, respectvol, verbindend, kritisch, netwerker, empathisch ontwikkelaar.

Mijn cases

Mijn skills