Teamontwikkeling

Situatie

Twee teams zijn opgesplitst in respectievelijk front- en backoffice. Die 4 helften zijn samengevoegd in een nieuw team frontoffice en een nieuw team backoffice. Echter de culturen in de oude teams waren enorm verschillend. Het lukte de teamleider zelf niet om van zijn team (backoffice) één team te maken. Er waren erg veel onderhuidse conflicten.

Aanpak en de &More factor

Ik heb er samengewerkt met een andere teamcoach. Zij zat erg aan de zachte begripskant en ik in de scherpere (begripvol) confronterende rol. Zij coachte langs de zijlijn enkele teamleden die wat extra aandacht nodig hadden en ik de teamleider.

Aanbeveling op LinkedIn van Gerard Laurijssen, Teammanager
Er zijn veel elementen die het functioneren van een team bepalen. Vakkennis en ervaring zijn belangrijke elementen. Minstens net zo belangrijk zijn de wat minder grijpbare elementen zoals vertrouwen, respect voor elkaar en openheid. Afgelopen maanden heb jij juist die elementen belicht binnen ons team. Stap voor stap heeft dat ervoor gezorgd dat de samenwerking verbeterd is wat een positief effect heeft op het resultaat en de werksfeer. Bedankt Marc!

← Bekijk alle cases

Gemeente Tilburg