Een nieuwe organisatie bouwen

Een van de grootste Rechtsbijstand verzekeraars van Nederland had al jaren de vurige wens om haar dienstenpakket uit te breiden. Naast haar rol als betrouwbare Rechtsbijstand verzekeraar wil zij juridische dienstverlening voor iedereen bereikbaar maken. Om daaraan invulling te geven werden verschillende bedrijven overgenomen en initiatieven opgezet. Dat bracht echter nog niet wat ervan verwacht werd.

De ambitie

Aan mij werd gevraagd om alle losse bedrijven en initiatieven beter te laten functioneren en samen te bundelen tot één winstgevende organisatie dat naast de verzekeraar juridische diensten in de markt aanbiedt. Ik kreeg alle vrijheid om hier invulling aan te geven. De betrokkenheid vanuit de CEO en CCO was groot.

Aan de slag

Door snel inzicht te verkrijgen in alle lopende initiatieven en de mensen die daarbij betrokken waren, realiseerde ik in een korte tijd een strategisch plan van aanpak voor het bouwen van één winstgevende commerciële Rechtsbijstand organisatie. Na akkoord van de directie zijn we aan de slag gegaan.

We brachten de initiatieven van een aangekocht bedrijf in Maastricht en Leusden samen en verhuisden al deze initiatieven naar één organisatie met als vestigingsplaats Amsterdam. We richtten verschillende teams in waaronder juridische klantcontact, Legal services (juristen en advocaten) en incasso. We benaderden de markt en gingen allianties aan met de verzekeraar.

Door kort op de bal te sturen met KPI ’s en financiële resultaten, bouwden we snel een enthousiast en sterk team dat de markt ‘anders’ ging bedienen. De advocaten en juristen konden marktgericht gaan werken en het incasso team werd winstgevend. Daarnaast ontwikkelden we start-up initiatieven.

De afdronk

Met een uitstekend resultaat vertrok ik na anderhalf jaar bij deze mooie opdrachtgever. Mijn opdrachtgevers blijven aangesloten bij 2C&More en we gaan samen ondernemend de toekomst in.

Het fundament van dit nieuwe bedrijf was gelegd. Klaar om door te kunnen groeien met autonome groei en nieuwe start-up initiatieven.

← Bekijk alle cases

Dion Arends

Directeur, Coach, Interim manager

Meer over Dion

Eén van de grootste Rechtsbijstandverzekeraars van Nederland