Programma ontwikkeling

De opdracht

Planning, voorbereiding en opstart programma Uitkomstinformatie voor Samen beslissen in de spreekkamer.

Situatie

Op 21 februari 2017 heeft minister E. Schippers van VWS een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, waarin zij de volgende fase aankondigt m.b.t. transparantie van de kwaliteit van behandelingen en behandelaars (uitkomst transparantie).

In de afgelopen jaren is veel vooruitgang geboekt in het centraal stellen van het resultaat van een behandeling voor patiënten. Dit heeft ook positieve impact gehad op de kwaliteit van de zorg. Uitkomsttransparantie is een van de belangrijke elementen van waarde-gedreven zorg oftewel Value Based Healthcare. Er moet echter nog veel gebeuren om het inzicht in voor patiënten relevante uitkomsten te vergroten.

Basisprincipe voor de volgende stap is, dat er meer dan nu informatie beschikbaar komt over voor patiënten relevante uitkomsten, zodat deze beter kan kiezen “in welke spreekkamer hij/zij terecht komt” en “in die spreekkamer samen met de behandelaar de juiste beslissing kan nemen”.

Resulaat

Binnen Zorginstituut Nederland (opdrachtnemer voor deze opdracht) is een programma opgezet om deze ambitieuze doelstelling te realiseren.

← Bekijk alle cases

Paul-Peter Lambooij

(Cloud) ERP Projectmanager, Agile Scrum Master, Transitiemanager

Meer over Paul-Peter

Zorg Instituut Nederland - Ministerie van Volksgezondheid & Sport - Karel van den Broek