Persoonlijk leiderschap en werkgeluk

CEVA Logistics heeft mij benaderd om workshops en trainingen te geven over persoonlijk leiderschap en werkgeluk tijdens hun vitaliteitsweek. Werkgeluk zou een belangrijke rol tijdens deze week spelen. Ik heb de aftrap van de week mogen doen en ben gestart met de kick-off over werkgeluk en persoonlijk leiderschap. De deelnemers bestonden uit CS-medewerkers tot en met het senior management.

Kennismaking en analyse

Tijdens ons eerste gesprek bleek al snel dat we een hele goede klik hadden. Dit bleek uit ons open gesprek en de dynamiek die er was. Barbara gaf terug dat ik de last van de kick-off over ‘werkgeluk’ richting heb kunnen geven in zowel voorbereiding als het gewenste verloop. Ik heb deze opdracht met veel enthousiasme aangenomen, intensief samengewerkt in de voorbereiding en met veel plezier de trainingen en workshops verzorgd. Mijn analyse was dat er veel interactie, positiviteit en energie in de dag moest zitten. De focus zou zowel op persoonlijk als vanuit teamperspectief zijn. Hier hebben we ons programma op afgestemd.

Mijn aanpak

De gewenste uitkomst voor de dag was af te sluiten met een plan van aanpak waar de deelnemers, ook na de workshop, actief mee aan de slag zouden gaan. Zodat er een mooie vervolgstap met werkgeluk bij Ceva Logistics gemaakt zou worden. De volgende onderdelen waren onderdeel van het programma: Wat is werkgeluk, waarom is het belangrijk, hoe staat het met je persoonlijk werkgeluk en je energiebalans? De pijlers van werkgeluk, wie is verantwoordelijk voor werkgeluk, verschil werkgeluk & werktevredenheid. Gedragsverandering, hoe pak je dat effectief aan, wat kunnen jullie doen om meer werkgeluk te creëren en start met een plan van aanpak.

Het resultaat

Ondanks de sceptische start van de medewerkers, is het werkgeluk project met enthousiasme ontvangen en heeft de medewerkers in beweging gezet. De medewerkers hadden in eerste instantie niet zoveel met het onderwerp en dachten zelf niet zoveel te kunnen beïnvloeden. De medewerkers hebben inmiddels het besef dat eigen leiderschap key is om tot een fijne omgeving te komen en weer ’werk gelukkig’ te worden.

Aanbeveling Barbara van den Dolder, operationsmanager

Patrick begrijpt snel waar het om draait en weet daar zijn eigen draai aan te geven. Het inroepen van hulp of het stellen van vragen schroomt hij niet om tot het beste resultaat te komen. Patrick is direct, open, toegankelijk, vernieuwend en vooral enthousiast.

← Bekijk alle cases

Patrick Berghout

Coach, Salesmanager

Meer over Patrick

CEVA Logistics