Onderzoek, voorbereiding en implementatie centrale ondersteuning verzekeren.

Ieder lokaal kantoor van de Rabobank had een eigen staf aan ondersteuning voor de adviseurs zakelijke verzekeringen. Dit leverde veel in efficiëncy op en een te beperkte focus op commercie. Daarom wilde de Rabobank onderzoeken of het centraal ondersteunen van de adviseurs verzekeren hiervoor een passende oplossing zou zijn.

Analyse en aanpak

Samen met mijn projectteam heb ik een pilot ingericht met een aantal teams verspreid over Nederland. We organiseerden een commerciële sprint actie waardoor ook de staf binnen de verzekeringsteams meer focus op commerciële klantbewerking kreeg. Medewerkers werden voor de administratieve werkzaamheden ontzorgd door een centraal team in Eindhoven.

Na evaluatie van de positieve resultaten werd besloten tot een impactvolle landelijke implementatie. Vanuit Service Centrum Verzekeren mocht ik deze met mijn projectteam voorbereiden en begeleiden. Werkzaamheden waren divers: van meeschrijven aan de OR adviesaanvraag tot organiseren van belangstellingsinventarisaties van medewerkers uit heel Nederland, maar ook het organiseren van werklocaties, werkplekken, procesaanpassingen en het inregelen van een opleidingshuis en het coachen op de werkvloer. Ook is er aandacht besteed aan begeleiding van de commerciële teams die landelijk bleven werken en de samenwerking met de centrale administratieve teams.

De implementatie van deze reorganisatie is succesvol verlopen. Door mijn ervaring als ondernemer maakte ik hier richting de adviseurs echt het verschil.

← Bekijk alle cases

Jeannette van Beek

Project- & Interim Manager

Meer over Jeannette

Een van de grootbanken van Nederland