Implementeren en optimaliseren zorgprocessen

De opdracht

Implementatie en optimalisatie van de zorgprocessen in de extramurale zorg (thuiszorg) met behulp van ONS (van Nedap).

De situatie, aanpak en het resultaat

Careyn heeft in 2015 de Zorg Thuis processen aangepast, waarbij de verantwoordelijkheid die lag in de organisatie naar de wijkteams is gelegd. Het doel van deze verandering is uiteindelijk dat wijkteams zelfsturend kunnen werken op basis van afgesproken kaders.

Ter ondersteuning van nieuwe zorgprocessen is de basis van het informatiesysteem ONS van Nedap geïmplementeerd. In dit programma is ONS verder uitgebouwd en verbeterd en zijn de zorgprocessen voor de wijkteams geoptimaliseerd. De administratieve processen zijn verder geautomatiseerd en de teams hebben de beschikking gekregen over betrouwbare management informatie, zodat ze zelf kunnen monitoren en bijsturen.

Daarnaast is het papieren dossier vervangen door een volledig digitaal dossier (ECD) in ONS en hebben cliënt, mantelzorger en familie toegang via een clientportaal (Carenzorgt van Nedap). Omaha is ingevoerd als standaard voor de indicering voor de Zorgverzekeraars.

Het proces en informatievoorziening met betrekking tot plannen en roosteren in de teams is vereenvoudigd, verbeterd en gebaseerd op zelfsturing en zelfroostering.

Tenslotte is de inzet en informatievoorziening met betrekking tot flex-medewerkers en uitzendkrachten geoptimaliseerd.

← Bekijk alle cases

Paul-Peter Lambooij

(Cloud) ERP Projectmanager, Agile Scrum Master, Transitiemanager

Meer over Paul-Peter

Careyn Zorg Thuis - Jacob Schuitema