Geen kwaliteit zonder gedragenheid

Je kent het vast wel, perfectionisten die tot het uiterste gaan om maximale kwaliteit te leveren. De uitvoerbaarheid en de acceptatie wordt daarbij nog wel eens vergeten. Hoe mooi zou het zijn als je:

  1. kwaliteit kunt leveren,
  2. kunt zorgen voor acceptatie en daarmee beweging.

Best of both worlds, zelfs de perfectionist raakt hiervan overtuigd.

Het lukte mij in een opdracht als coach van een team control.

Talent en kwaliteit

De visie van de afdeling stond als een huis, de overtuiging dat kennis en vaardigheden door mensen te leren zijn, maar analytisch denkvermogen niet. Om die reden veel jonge afgestudeerden. Er was iemand nodig om deze te coachen op zowel inhoudelijke kwaliteiten, vaardigheden als proces. Op basis van eerdere opdrachten was de match snel gemaakt. Ik had al enige reputatie opgebouwd met kwalitatieve goede onderzoeken in het verleden.

Wat waren mijn taken?

Naast het coachen van medewerkers heb ik ondersteund in het achterhalen van de oorzaak van terugkerende problemen en de juiste acties om deze op te lossen. Door het leggen van verbinding lukt het mij om brede gedragenheid te krijgen voor de door te voeren veranderingen. Tijdens deze opdracht is de basis gelegd voor het boek “Soft Controls voorbij” en het BISTRO-model.

&More factor

Een compliment die ik heb ontvangen is dat op basis van mijn betrokkenheid mensen begonnen te twijfelen of ik niet in vaste dienst was.

Het grootste compliment was dat ik de commercie en control dichter bij elkaar heb gebracht.

← Bekijk alle cases

Gerton van de Kamp

Businesspartner Compliance & Soft controls

Meer over Gerton

Een van de grootste banken van Nederland