En opeens ben je ondernemer. Een ode aan Quinty en Jordy. 

Harry Klein werkt zijn leven lang al in de wereld van techniek en warmtepompen. Hij is een gepassioneerd technicus. Harry is zo’n man waaraan je alles kunt vragen en die altijd klaarstaat om iedereen te helpen. Familie, vrienden, collega’s en niet in de laatste plaats klanten.

Lekker hard werken en een leuk gezinsleven hebben met zijn vrouw Hetty en hun kinderen Quinty en Jordy, zijn de dromen van Harry. Harry ontwikkelt zich en valt op. Niet verwonderlijk dat hij gevraagd wordt om importeur te worden van warmtepompen. Die uitdaging pakt hij met toewijding en passie op en hij start zijn bedrijf Klein Comfort Techniek in Kaatsheuvel. De markt ontwikkelt zich in een rap tempo, de vraag neemt snel toe. De toekomst lacht Harry tegemoet.

Helaas komt er op tragisch wijze een einde aan dat toekomstbeeld. Harry wordt na een kort ziekbed uit het leven weggerukt. Zijn overlijden zorgt voor een grote leegte. Niet alleen in de harten van nabestaanden, maar ook in het bedrijf.

Jordy, de jongste van Harry’s kinderen, is vastberaden om zijn vaders nalatenschap voort te zetten. Zijn zus Quinty ging diezelfde uitdaging aan. Hiermee werd één van de laatste wensen van Harry vervuld. Een nobel streven. De realiteit was logischerwijs dat je jaren van ervaring in de business en in de ontwikkeling van capaciteiten niet zomaar kunt overslaan. Vaders schoenen waren heel groot om te vullen.

De sinds jaar en dag boekhoudkundige steun en toeverlaat en inmiddels vriendin van de familie schakelde met hun advocatenkantoor voor ondersteuning. Op juridisch vlak werd alle nodige hulp geboden. Professionele bedrijfskundige ondersteuning is toch echt een andere expertise. Daarom werd besloten 2C&More te vragen voor hulp.

De behoefte was geen typische interim opdracht, zoals we die dagelijks vervullen. In deze situatie was veel meer dan maatwerk nodig. Het gaat verder dan typische behoeften van MKB-bedrijven. Flexibiliteit, schakelen tussen fulltime en parttime inzet, deskundigheid in alle onderdelen van de bedrijfsvoering en de tijd en ruimte om steeds weer te kalibreren wat de opvolgers zelf konden oppakken en waar support nodig was. Geen afgebakende taken qua inkoop, verkoop, operationeel werk, administratief, logistiek, techniek, financieel, klant- en importeurscontact, juridische geschillen, klachten, herijking strategie en ga zo maar door, maar overal ondersteunend hulp en advies verlenen. 24/7 paraat staan voor deze bijzondere relatie.  

De periode van samenwerking is innig en intensief. Natuurlijk hebben klanten er begrip voor dat tijdens de afgelopen maanden de bedrijfsvoering op achterstand is geraakt. Maar ook zij hebben verplichten en moeten door met hun bouwprojecten. In deze omstandigheden de winkel weer snel openen en starten met het wegwerken van achterstanden kost bijzonder veel inspanning en energie.

De zakelijke reis van Quinty en Jordy

Quinty en Jordy begonnen aan hun zakelijke reis waar nodig met begeleiding van de mensen van 2C&More. Quinty bracht haar vaders passie voor ondernemerschap in, terwijl Jordy zijn technische kennis ontwikkelde onder begeleiding van Jos, de meest trouwe medewerker die je kunt hebben. Samen vormden ze een krachtig team, gedreven door de liefde voor hun vader en zijn levenswerk. Het bedrijf begon vrij snel weer tot leven te komen, inclusief nieuwe klanten die werden aangetrokken. Quinty en Jordy werkten keihard zij aan zij en nemen steeds grotere stappen wetend dat zij konden vertrouwen op de steun in de rug van het hele 2C&More team waar dat nodig was. 

Na een periode van hard werken en toewijding, bloeide Harry’s bedrijf opnieuw op. Zijn geest leeft voort in het bedrijf dat hij had opgebouwd en in het gedrag van zijn kinderen. Zus en broer zijn meer dan alleen erfgenamen. Het zijn ware helden, die de nagedachtenis van hun vader met trots en vastberadenheid voortzetten, gesteund door de liefde van hun ouders en de expertise van de partners van 2C&More. Die op hun beurt gedreven zijn vanuit de Zuid-Afrikaanse volkscultuur Ubuntu: Ik ben omdat wij zijn. Dan tellen niet de nota of de uurtjes, maar de verbinding.

Quinty en Jordy hebben in het afgelopen jaar ons hart gestolen. Ze tonen aan dat ondernemerschap tonen en hard werken onder moeilijke omstandigheden loont. Wij vinden het kanjers. Daarom deze ode aan hen 😘.

← Alle blogs

Dion Arends

Directeur, Coach, Interim manager

Meer over Dion