Je eigen talenten ontdekken, beter functioneren en beter presteren binnen een team?

Dat kan met TMA!

Een talenten motivatie analyse die jouw persoonlijkheid in kaart brengt

Iedereen heeft weleens momenten dat het niet lekker loopt. Je twijfelt aan alles en je bent je zelfvertrouwen kwijt. Je weet niet meer wat je wilt, waar je gelukkig van wordt en je vraagt je zelfs af of je wel op de juiste werkplek zit. Haal je plezier en voldoening uit je werk of ga je elke dag met tegenzin naar je werk en ben je aan het eind van je werkdag al je energie kwijt? Als dit een tijdje aanhoudt en je deze vicieuze cirkel niet doorbreekt, ligt een bore-out (extreme vorm van verveling op je werk en daardoor ontzettend moe) of burn-out (lange tijd te veel stress waardoor je reserves op zijn en je lichaam is uitgeput) op de loer. Dat wil je voorkomen en dat kan. Schakel een professionele coach in. Iemand die naar je luistert, je motiveert en coacht, zodat jij bewuste keuzes kunt maken. En nog belangrijker, je zelfvertrouwen komt terug en je weet weer waar jouw talenten liggen.

Een coach helpt je op weg

Tegenwoordig is het aanbod van coaches enorm. Zoek dus iemand die ervaring heeft, beschikt over de juiste papieren, certificaten en met wie je een klik hebt, zodat jij de beste ondersteuning krijgt. Een goede coach luistert, brengt in kaart waar jouw uitdagingen liggen en stelt een plan van aanpak op. Samen gaan jullie van start om de doelen die jullie hebben gesteld te behalen. Als jij twijfelt aan je baan, niet meer ziet waar jouw kansen liggen en geen idee hebt wat jouw drijfveren en talenten zijn, gaan we hiermee aan de slag. We gaan de negativiteit ombuigen naar positieve gevoelens en gedachten. We starten met een test. Een TMA, Talenten Motivatie Analyse, brengt op een objectieve manier jouw persoonlijkheid in kaart.

Wat is TMA, Talenten Motivatie Analyse?

TMA, een Talenten Motivatie Analyse, is een methode op basis van positieve psychologie en wordt gebruikt voor werving & selectie, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies. Deze uitgebreide test bestaat uit 312 stellingen en gedragsitems waarbij jij steeds de stelling kiest die het best bij jou past of jou het best omschrijft. Deze methode is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten, 53 competenties en loopbaanmogelijkheden. TMA wordt ingezet bij zowel individuen en teams en is ook een objectieve manier voor de beoordeling van (nieuwe) medewerkers.

Uitkomst TMA

De uitkomst van de TMA maakt op een objectieve manier de persoonlijkheid van een individu inzichtelijk. Na het invullen van de vragenlijst en de uitkomst bespreek je samen met je coach de scores. Je krijgt op een overzichtelijke manier een beeld van jouw drijfveren. Een aantal voorbeelden van deze 22 drijfveren zijn doelgerichtheid, volharding, dominantie, conformeren, afwisseling en eigenwaarde. De coach kan jouw drijfveren vervolgens koppelen aan de bijbehorende talenten om ze vervolgens weer te verbinden met de ontwikkelbare competenties. Deze uitslag is een waardevolle ondersteuning bij loopbaancoaching, talentontwikkeling en bij de instroom van nieuwe medewerkers. De analyse is positief en oordeelt niet.

Inzicht in talenten voor teams en individuen

Het helpt je als individu maar ook als teamlid te ontdekken waar je goed in bent en je krijgt inzicht in je drijfveren, talenten en competenties. Hierdoor neemt je zelfvertrouwen toe en zoek jij werk dat bij jou en je persoonlijkheid past. De kans op een bore-out en burn-out neemt af want jij hebt de vicieuze cirkel waarin je zat doorbroken. Je voelt je beter en je presteert beter.

Kosten TMA

Wat zijn de kosten van een TMA? Voor de test en het ontwikkelgesprek van 2 uur betaal je €597,00. TMA biedt veel meer mogelijkheden dan alleen het afnemen van de TMA met het bijbehorend ontwikkelgesprek. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wordt een TMA aangeboden door je werkgever dan is dit kostenplaatje niet van toepassing voor jou. Wil je als bedrijf bij meerdere personen of teams een TMA afnemen? Dan kunnen we een offerte op maat maken.

Werk doen wat bij je past; zet vandaag de eerste stap

Wil je weten welke baan het beste bij je past? Of wil je beter presteren en functioneren binnen je team zodat je weer werkgeluk ervaart? Informeer naar de mogelijkheden zodat je vandaag nog de eerste stap kunt zetten voor meer balans in jouw loopbaan. Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost.

← Alle blogs