Klantenservice is jouw USP!

Met je klantenservice kun je je als bedrijf pas echt onderscheiden, zodat je klant helemaal geen zin heeft om naar je concurrent te gaan.

Wij vinden het als klant niet vreemd dat er eens iets stuk gaat. Je auto wil niet starten, je CV-ketel heeft kuren of je internet werkt niet. Heel vervelend allemaal en we weten dat het complex is en dat er wel eens iets niet werkt. Wat we wel verwachten is dat het probleem vlot en goed wordt opgelost.

Nu hebben de meeste bedrijven, waar jij en ik zaken mee doen, prima monteurs in dienst dus daar kunnen ze zich niet mee onderscheiden. De producten en diensten die ze leveren zijn tegenwoordig ook allemaal wel goed dus daarmee lukt het ook niet echt. Het echte verschil zit in de klantbeleving die ze ons als klant bieden.

Hoe zorg je nu als bedrijf voor een optimale klantbeleving? Dat begint met bereikbaarheid: via Internet, in de winkel, via mail/chat en telefonisch. Als de klant eenmaal contact heeft met je bedrijf moet je hem of haar uiteraard vriendelijk te woord staan en zijn of haar probleem vlot en goed (en in 1 keer) oplossen, maar hier kun je pas aan beginnen als je in contact bent met je klant.

Die telefonische bereikbaarheid is heel belangrijk omdat het direct is, persoonlijk is en omdat het altijd werkt. Die winkel is nooit om de hoek (of gesloten) als je het nodig hebt en internet werkt ook niet altijd en overal. De telefoon werkt bijna altijd wel!

Dus een telefonische klantingang is belangrijk voor klanten en bedrijven. Mocht je hier nu meer van willen weten dan hoor ik graag van je.

Hoe gaaf zou het zijn als we allemaal onze klantbeleving kunnen verbeteren?

← Alle blogs