Een hart onder de riem!

Mogelijkheden in crisistijd

Ga er maar aan staan! Overleven in crisistijd! Omzet en bestaansrecht veilig stellen of misschien beter gezegd; redden wat er te redden valt. Verbinding bewaren in tijden dat iedereen thuis werkt. Mensen gemotiveerd en betrokken houden. Zélf gedisciplineerd aan het werk gaan, zonder de prikkels van je collega’s of klanten die jou normaal gesproken “aan” zetten. En wie weet hoe lang dit nog duurt… Pfff, een ware beproeving en uitdaging!

De toekomst liet zich al niet voorspellen en nu al helemaal niet. Anticiperen op en aanpassen aan het NU is wél noodzakelijk. Hoe doe je dat, zonder te vervallen in stressreacties en korte termijn-maatregelen gebaseerd op overleving en angst? Dit artikel is bedoeld als ode aan al die mensen die ontzettend hard werken, ploeterend om het hoofd boven water te houden in deze ongekende omstandigheden. Als hart onder de riem, ik gun ieder een moment van stilstaan, bekrachtiging, support en perspectief. Want, soms ben je het gewoon even kwijt.

Hoe geef je opnieuw invulling, hoe vind je vervulling? Wie het weet, mag het zeggen! Ik geloof niet dat er standaardoplossingen bestaan. Ik geloof in anders kijken. Gerichtheid op wat wél kan, welke mogelijkheden en oplossingen zijn er wél. Losdenken, vrijdenken, omdenken. Op een creatieve manier kijken en nieuwe richtingen vinden. Oftewel, van moeilijkheden naar mogelijkheden!

Vroeger wilde ik graag verloskundige worden, nieuw leven verwelkomen. Helpen en actief betrokken zijn als de baby ter wereld komt. Van betekenis zijn op het moment dat het er werkelijk toe doet. Ook had ik de wens om bij te dragen aan het proces dat eraan vooraf gaat: zorgen dat het nieuwe leven zo gezond mogelijk ter wereld komt, door de juiste voorwaarden en omstandigheden te creëren. Aandacht voor de verse ouders (in spé), dat
ze het samen aan kunnen zodat het nieuwe leven een warm welkom krijgt. Ik had er al mijn examenvakken op gekozen. Maar alles veranderde toen ik zag hoeveel pijn er gepaard gaat met een zware bevalling en het bijbehorende gegil hoorde. Dit was toch niet de beste keuze voor mij. Mijn wereld stortte in en ik moest gaan bedenken wat dan wel?

Nog steeds wil ik nieuw leven geboren laten worden. Nu geef ik een totaal andere invulling aan mijn drijfveren. Ik vind het geweldig om nieuw toekomstperspectief mede te creëren en te realiseren. Dat doe ik door individuen, teams, organisaties uit te dagen tot omdenken, los denken. Begeleiden in vrij associëren op mogelijkheden, vanuit ieders en de gezamenlijke unieke kracht en eigenheid. Zo ontstaat nieuw leven, innovatieve business ideeën en creatieve oplossingen, in aansluiting op de wensen en behoeften in de markt. Van overleven naar nieuw leven geven!

Zo kan de horeca-ondernemer nog steeds werken vanuit zijn passie om mensen te laten genieten en te entertainen, door te werken in de zorg als gastheer of als maatje voor dementerende ouderen. Of het lumineuze en succesvolle concept van het “Drive Thru Restaurant” dat ontstaan is na een brainstormactie dat oplossing biedt voor drie problemen: de chefs van gesloten horeca-bedrijven zijn aan het werk, boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en blijven niet zitten met overschotten, en mensen die met hun kroost binnen zitten hebben nu toch een leuk uitje. Of wat denkt je van de bierbrouwerijen die de verkoop van hun pils enorm zagen kelderen. De Nederlandse bierdrinker schakelt over naar speciaal biertjes nu hij thuis zit. Zo is Bavaria als eerste overgeschakeld naar het produceren van hand-alcohol en helpt mee om het enorme tekort aan handgel op te lossen.

Hoe je aankijkt tegen- en omgaat met de realiteit, is altijd een keuze! Oftewel, Durf anders te denken! Ik ben Ella en ik ben een kei in het helpen vinden van kansen en mogelijkheden waar anderen die niet meer zien. Nieuwe innovatieve parels wachten om ontdekt en ontgint te worden.Laten we met elkaar prestaties leveren die ertoe doen, die werkplezier en voldoening geven.

En lieve mensen, laten we elkaar ook complimenten geven! Geef support en bekrachtiging in deze tijd, waarin we allemaal ons best doen om te anticiperen op wat er is. Een menselijk woord, aandacht voor de ander, lachen met elkaar. Neem de ruimte om stil te staan en steek elkaar een hart onder de riem! Juist nu.

← Alle blogs