Verbazing winkelen

Verbazingwekkend. Opeens ben ik gek op winkelen.

Als kind al vond ik winkelen een verschrikking. De winkel in vliegen, van de planken grijpen wat je nodig hebt, snel betalen en naar buiten. Het leek wel of ik dan pas weer kon ademen.  

Aan die techniek is in de afgelopen decennia weinig veranderd. Inpakken en wegwezen en dan pas weer ademen bleef tot voor kort mijn tactiek. 

Mijn verwachting is dat ik met deze methode het einde van mijn winkelcarrière zou halen. Maar……… bij die aanname had ik geen rekening gehouden met mijn goede vriend Roy Boor. Roy is een creatief fenomeen, weigert te denken in problemen en opent zijn ogen alleen voor oplossingen. Op die manier is hij in staat verrassende resultaten te bereiken en nieuwe inzichten naar boven te laten komen. 

Mijn weerzin van het winkelen delend met hem vroeg Roy: Maakt het dan niet uit wat je koopt? Vind je kleding kopen net zo erg als de supermarkt in gaan? Yep! was mijn respons, dat maakt niets uit.
En heb je dan nog nooit iets meegemaakt in een winkel wat je wel leuk vond? wilde Roy weten.  Nope! Nou…., nou…., weet je, wat het minder erg maakt is als er iets is of gebeurt wat ik vreemd vind.

Ga eens door, graaf eens wat dieper, spoorde Boor mij aan. Ja jeetje, meer is er niet te zeggen, als ik afgeleid wordt door rare dingen dan leidt dat af van mijn weerzin. Ok ik heb een idee was het laatste wat mij gezegd werd. 

De volgende dag pikte mijn maat mij op in zijn Volvo uit 1964. Natuurlijk wel een Roy B versie, dus alles wat gedaan kan worden aan MVO is gedaan. Wat gaan we doen? Ik ga aan een giga mooie winkelervaring helpen. Nee joh kappen nou, dat gaat ‘m niet worden. Relax en geef het een kans.

We gaan verbazing winkelen en dat gaan we doen bij een grote meubelzaak uit Scandinavië. Ik zal u een lang verhaal besparen, maar direct het resultaat met u delen.

Verbazing winkelen is fantastisch!!!

Ik heb het gemakkelijk een hele dag volgehouden en ging pas met de laatste klanten naar buiten. Gelukkig werkt de verlichting op de old timer nog prima. 

Wanneer je een winkel ingaat en eens echt gericht bent op wat er gebeurt en te zien is dan val je van de ene verbazing in de andere. Als beroepsgekken hebben Roy en ik er een keurig verslag van gemaakt dat we gedeeld hebben met het bedrijf dat ons deze dag onderdak geboden heeft. 

Inmiddels ben ik een echte winkelfanaat geworden en winkel ik alleen, met Roy of een andere collega bakken vol verbazing bij elkaar. In toenemende mate doen we dat op uitnodiging van bedrijven en dienstverleners.

Verbazing is een veelvoorkomend product dat je werkelijk overal tegen kunt komen. Soms is het fantastisch. Dat is de positieve variant. Vaak is het de variant die woekert en voorkomt op plaatsen waar je het niet verwacht of niet wilt hebben. Je hebt Verbazing waar je op moet lachen en die variant waar je van moet huilen.

Man, wat is verbazing verbazingwekkend. 

Walter Pelgrims is founding partner bij 2C&More, een bedrijf dat gericht is op het benutten van talenten van organisaties en organismen. Kennis maken? Bel 06-83554422.   

Roy Boor is specialist klanttevredenheid en creatief probleemoplosser bij 2C&More. Een verbazingwekkend leuk mens. Wil je Roy leren kennen? Bel 06-42155164.   

← Alle blogs